I farta

I farta
Yr den håpefulle

søndag 28. august 2011

Utstillingshelg med dobbel agility

I helga har Norsk Kennel Klubb vært på "besøk" i Tromsø. Kis har deltat tpå utstilling, agility og hopp både lørdag og søndag.

Først utstilling: Mamma stilte Kis, da jeg ikke klarer å springe i ringen. Hun og Kis var nok litt streset lørdag, men gjorde en fin figur i ringen.
Dommeren var Soile Bister, som nok levde litt opp til navnet sitt. Alle tispene fikk enten blått eller gult, og Kis endte opp uten CK, for første gang i sitt liv. han bar halen over rygglinja i bevegelse, og dette var visstnok ikke godtagbart dersom man ønsket noe mer enn Exellent.

I dag var utstillingsverden litt mer på plass. Dommer Helge Werner Hagen likte Kis så godt at han fikk rødt over hele linja, CK, CaCib og BIR. Jeg likte særlig kommentaren om at Kis hadde "prima terperament". Nydelige søster Qoralle fikk også CACIB, og BIM.

Det regnet ganske mye før vi skulle i ringen, så Kis ble dekket godt til stakkars.
Kis øvde litt utenfor ringen mens han ventet på BIR/BIM
I agility og hopp ble det desverre ikke noen opprykk denne helgen heller. Kis er nærmere i agility enn i hopp. I hopp fikk han 15 feil lørdag og 25 feil søndag, stort sett på grunn av riv. I agility er det småting som gjør at ting ikke går Kis sin vei. Det er alltid et lite riv, men jeg har sett i helga at Kis i konkurransesituasjonen igjen har problemer med å bremse inn i slalåmen. Han klarer ikke å ta pinne to, akkurat som han slet med i vår. Farten er for stor, rett og slett. Han må ned i stress! Han brøt kriteriet på et felt lørdag, og Cecilie tok han tilbake. Flott gjort.

Agilityløpet lørdag, hvor Cecilie brøt grunnet feltkriteriene ikke ble holdt:

Agilityløpet søndag: 1 riv, slalåmfeil, samt en våt og glatt vippe, som Kis skled av. Men et godt løp.

Til sist - dagens hoppløp, som jo så veldig tydelig viser hvorfor vi ikke har noen napp hittil. 5 riv..

1 kommentar:

  1. Har du kritikkene fra helga, kan du legge dem inn i bloggen?

    SvarSlett