I farta

I farta
Yr den håpefulle

søndag 1. januar 2012

Godt nytt år!!!

I vår familie er juletiden en travel tid. Da både jeg og Petter har skilte foreldre, og hele slekta bor i byen eller i næreten, er det mange som vil ha besøk av oss i løpet av julen. Sist vi spiste en vanlig familiemiddag var 22. desember. Nå har roen senket seg, og vi kan igjen nyte vanlige hjemmekvelder med bena på bordet.



Det har blitt lite tid til trening. Kis og Tuva har fått turer sammen med ungene i dagslyset. Onsdag før jul og 2. juledag trente vi agility. Begge gangene satte vi opp en grid sammen med høye hinder. Onsdagen var det fire skråstilte grids med 6 fots mellomrom i midten. I begge ender gikk kombinasjonen ut i en Y, med enten 15 eller 18 fot mellom hinderne. I den ene enden var det oxer og vanlige hopphindre, i den andre enden hopp, hjul og tunnell. Kis får ei enorm fart dersom jeg starter han gjennom tunnellen, og sliter med siste sving over vanlig hinder. Men ellers går han kanon. I romjulen ble det en del tunneller, samt en grid med fem rette hinder med 6 fot mellom. Kis gikk veldig fint da også.

Ellers trener vi litt rally i ny og ne. Det har bare blitt enkeltøvelser. Vi har fokusert på slalåm mellom bena, forskjell mellom "kom" som betyr innkomst i front, og " på plass" som er vanlig innkalling, samt på de forskjellige øvelsene som kommer etter sitt i front.



Lisa har funnet ut at det er en kåringsprøve i Tromsø samme helg som storutstillinga i juni. Det hadde vært flott å få godkjent kåringsprøve på Kis, så vi kan ta Cacib i Sverige. Da må vi trene spor, noe vi aldri har gjort. Det trur jeg blir å gå bra. Mer problematisk er fellesdekken på kåringsprøven. Prøven er i juni, og jeg har allerede nerver for dette. Huff og huff.

I tillegg til kåringsprøven har vi som mål å få ett eller to opprykk i rally i år. Jeg har ingen målsetning i agility lenger, det er ingen vits før hoppteknikken bedrer seg.

1 kommentar: