I farta

I farta
Yr den håpefulle

torsdag 15. mars 2012

Enda mer holke-trenings

Jadda. Enda en uke uten å få trent skikkelig.. Dette lover godt for sesongen.

Søndag fikk vi oss noen timer på hundeklubben. Vi fant en bitteliten bar flekk nedfor stolpen på banen der det var plass til to hopphindre, og satte opp to tunneller i nærheten. Det ga oss mulighet å trene på threadles til tunnellinnganger. Det er ingenting å si på førbarheten til Kis, og hvis man skal fokusere på det, hadde vi to gode økter. MEN: det var jo to hopphindre med i kombinasjonen.  Vel, han er hvert fall pen, den rare Kisen min.
På onsdagstreninga var den bare flekken borte igjen. Det hadde snødd og blitt ganske bra på banen, helt til den pliktoppfyllende brøytemannen tok bort den fine snøen og skrapte frem isen igjen på onsdags formiddag. Trur noen på prate litt med brøytemannen, for han gjør det nok i beste mening.. Det eneste vi fikk trent på rent agilitymessig var vippen. Kis har gode felt, men vi fikk ved hjelp av Beate trent litt på at jeg var langt bak han, mens hun plutselig spratt frem og belønnet med drakamp når han var selvstendig og flink.

Vi trente også to økter lydighet på onsdag. Apportøvelsen er nå så bra at vi kan kjøre hele øvelsen. Lurer på om man kan nulle på mye lyd, for det er fryktelig mye lyd i en ellers pen øvelse. Vel, vel. Beate hjalp oss med kommandering, og han bjeffet litt. En del kan tilskrives at Heaney trente agility noen meter unna, men men. Det nytta ikke å fokusere på korte økter, for han begynte å bjeffe i det vi første gang stilite oss i utgangsstilling. Mulig vi neste gang skal gå rett i fri ved fot uten å starte i utgangsstilling. Da får jeg nok belønnet noe uten bjeffing.

I økt nummer to ble det bedre. Jeg fikk noen innkallinger der jeg belønnet med å kaste godbit før han bjeffet, før vi gikk over til dekk. Beate og jeg belønnet litt hver, og han koblet lett over fra aktive innkallinger til passivt dekk.

I dag skulle jeg, Cecilie og Lisa treffes på klubben for å trene litt. Det utgikk.

Dette sto på Yr i kveld:OBS-varsel for Troms: Torsdag og fredag lokalt mye nedbør vest for Lyngsalpan.Torsdag og fredag lokalt vanskelige kjøreforhold i høyereliggende områder.

Vi luftet hundene løs mens vi gjemte oss rundt hushjørnene for vinden, og Sigurd sto i garasjen. Etterpå ble det koselig luftetur i bånd med Tromsø Kelpieklubb og støttemedlemmer. Det er jo også noe det er nyttig å trene på innimellom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar